Al al nereye kadar !

Şuanda düşünüyorum da, anne olacağımı öğrendiğim andan itibaren gereksiz yere aldığım birçok şey varmış… Herşeyin en iyisini yapmaya çalışırken aslında her şeyi gereksiz yere eve toplamışız farkına ancak kuzunun 12. Ayında varıyorum. Komik değil mi? Zararın neresinden dönülürse kardır diyerek, yeni annelere ya da anne adaylarına sesleniyorum. Ben ettim sizler etmeyin :)

En başta minnacıcık bebeklere öyle kokoş mağazalardan kot pantolon kazak almayacakmışsın…. Çünkü o kadar küçükler ki hem o elbiselerin içinde rahat edemiyorlar hem de giyecekleri sadece 2 dakika. Bu durumda, yani 0-3 ay arasında en çok kullandıklarım çıtçıtlı tulumlar oldu, bu dönemde çok hareketli olmadıklarından altlarını ve kıyafetlerini değiştirmek kolay olduğundan çok kullanışlı ürünler olduğuna kanaat getirdim.
3-6 ay arasında ise yine kot, gömlek, elbise vs… gereksiz olarak düşünüyorum (tabii ki çok cici oluyorlar bu kıyafetler içinde ama çok da rahat olabildiklerini düşünmüyorum). Tek değişiklik bu dönemde biraz daha hareketli olduklarından alt üst şeklinde pijamalar, eşofmanlar çok kullanışlı oluyor. Hem rahat hem de alt değiştirme işi biraz daha zor olduğundan sadece eşofman / pijama altını çıkartarak bu işi bitirmek kısmen daha kolay oluyor diye düşünüyorum.

6-12 ay arasında ise, artık kotları, gömlekleri daha uzun süre giyebiliyorlar, hem üzerlerinde daha bir belirgin olmaya başlıyor bu kıyafetler ama uzun süre dediğim maksimum iki öğün arası tabii ki 2 bilemedin 3 saat :) yemek döküldü mü gene aynı…
Bu dönemde kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmeyeceğim şey yenidoğan döneminde kullanılan çıtçıtlı ayaklı tulumlar, o kadar hareketli oluyor ve elinizin altından sabun gibi kayıyorlar ki, giydirmesi tam bir kabus olabiliyor. Hatta yaz ayı ise bence çıplak bırakın bitti, bizde en azından bu denli hareketli çünkü…

Gereksiz yere alınan bir sürü biberonun alınması da cabası… yenidoğan döneminde devamlı yanında iseniz emziriyorsanız ne olur ne olmaz diye belki 1 ya da 2 tane kenarda tutulabilir. Ama biberonla beslenmeye başladığında bu bir iki tane biberon sayısı altı yediye çıkmamalı, gereksiz kalabalık…

Bebek arabası; aldığım bebek arabasından çok memnunum aslında, hakkıyla kullandım her parçasını diyebilirim. Ama kuzuyu tek başıma dışarı çıkaracağım zaman 10 kg’lik bir bebek arabası + bebek aynı anda taşınması zor bir işmiş. Olur da bir daha anne olursam kesinlikle daha hafif bir araba bakacağım. Ayrıca katlandığında arabanın bagajını tamamen kaplayan bir bebek arabası yerine bagajda az da olsa açık alan bırakacak bir bebek arabası kesinlikle daha kullanışlı olacaktır.

Mama sandalyesi; mutlaka ve mutlaka kolay silinebilir ve hafif bir ürün olması şart bence. O kadar çok kirlenebiliyor ki isteseniz, bilerek yemek dökseniz o kadar kirlenmez heralde… Minik canavarlar nasıl beceriyorsa artık :) Hafif olmasının nedeni de devamlı ordan oraya taşıyor olmanız. Bazı modeller çok büyük ve ağır oluyor bu da pratiklikten, kullanılabilirlikten uzak oluyor maalesef.
Bir de dikkat ettiğim şey kimi mama sandalyelerinin tepsi kısmı daha alçakta kalıyor, bebeğinizin beli hizasında gibi, kimisi ise daha yüksekte kalıyor bebeğinizin göğüs hizası gibi olanlar. Burada göğüs hizasında olan tepsileri olan mama sandalyeleri daha kullanışlı geldi bana. Çünkü böylelikle kuzular sandalyeleri üzerinden çok fazla sarkamıyorlar, daha emniyetli, rahat gibi geldi bana.

Oyuncaklar, bu konu aslında biraz daha uzmanların yanıtlaması gereken bir konu olup, çok fazla yorumda bulunmayacağım ama kendi gördüklerimden yola çıkacak olursak; 0-6 aylık dönemde ses çıkaran, yumuşak, ağza sokulabilecek, diş kaşıyıcı olarak kullanılabilecek oyuncaklar tercih edilebilir diye düşünüyorum. Bizim kuzunun ses çıkaran yumuşak, kenarları da diş kaşıyıcısı olan şekilde bir küpü vardı. Bayılırdı bu oyuncağa. Fakat 6. Aydan sonra üzerinde her 6+ yazan oyuncağı almamak gerekiyormuş. Çünkü bu dönemde kuzuların en güzel oyuncakları bizleriz gördüğüm kadarıyla, saçımızı çekmekten, burnumuza, ağzımıza parmaklarını sokmaktan hoşlanıyorlar. Hatta en favori oyuncakları birkaç arkadaşımın çocuğunda da gördüğüm üzere, TV kumandası açık ara farkla önde gidiyor. Kumandadan ne zevk aldıklarını hala anlayabilmiş değilim:)
Kısacası 6. Ayından sonra almış olduğum oyuncakların hiçbirine tencere tavalara, TV Kumandalarına gösterdiği ilgiyi göstermiyor. Bu yüzden bende artık bir süre oyuncak almayı planlamıyorum kendisine.

Aldıklarım arasında boşa para harcamadığım şey diyeceğim, emzikleri sanırım… Çünkü özellikle 6-12 ay arası dönemde ordan oraya fırlatmaktan evin içinde kaybolan bir sürü emziğimiz oluyor. Bu gibi durumlarda dolapta mutlaka açılmamış kutusunda emzik bulundurmak şart (emzik alışkanlığı var ise tabii ki)! Temizlik zamanında zaten kaybolan emziklerin bir kısmı dolap, yatak altlarından çıkıyor :)

He bir de iyi ki almışım diyeceğim ürünlerden biri de park yatak ! Park yatağı aslında geç kaldık, kuzu 7 aylık falandı sanırım aldığımızda, salonda emeklerken devamlı TV ünitesinin üzerine çıkmaya çalışmasından dolayı almıştık. He bir de salonda yalnız kaldığında bir yerine zarar vermesin, nerde olduğu belli olsun diye aldık. Gerçekten çok yararını gördüm diyebilirim. Hem kısa süre de olsa kendi kendine oynuyor vakit geçiriyor bu süre içerisinde evin başka bir bölümünde işiniz varsa gönül rahatlığı ile işinizi yapabiliyorsunuz.

Bu kadar yazıp da aldıklarım arasında gurur duyabildiğim şeylerin sadece emzik ve park yatak olması da ayrı bir komik :)

Siz ne dersiniz? Sizce neler alınmalı ya da alınmamalı? Yorumlarınız bana da yol gösterecektir mutlaka kaçırdıklarım olmuştur bunların dışında….

¡Compártelo!

4 yorum:

Fido

ne güzel yazmışsınız :)
şimdiden rehber oldunuz,ışık tuttunuz bana :) bir çocuğum yok henüz umarım bu yıl olur :)
sevgiler,

www.fido-land.blogspot.com

iremko

:)) çok teşekkürler aslında yazacak daha neler var neler... kimbilir bigün çocuğun olduğunda sen yazarsın devamını belki ;)

Unknown

geçen yıl o kokoş mağazaların sermayesine iyi para kattım diyebilirim rahatlıkla malum ikiz kız bebek beklerken aksi düşünülemezdi benim için :))
biri beni durdursun desem de bir süre sonra baktım ki ben aldıkça eşim alıyor,kuzenler alıyor,anneanne ,hala,babaanne derken arkadaşlarım da yarışa katıldı.
önlenemez bir alışveriş çılgınlığı başladı ama kesinlikle o kadar net yazmışsın ki doğru söze ne denir?
0-6 ay arası elbise falan hiç yakışmıyor kış bebeklerinde kullanımı çok zor ve en önemlisi ikiz bebekleri giydir çıkart derken ömrün geçiyor :)
sevgiler
defnevederin.blogspot.com

MeLc

O hatayı yapanlardan biride benim bazılarını bir defa giymiştir şimdi hepsi kalktı çabucak büyüyorlar ama heves işte iyiki kız değildi diyorum yoksa daha bi abartırmışım sanırım :) bide indirim zamanında aldım canım dİe kendimi teselli ediyorum

Yorum Gönder

Arama

 
Çaylak Anne Copyright © 2011 | Tema diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger